نقد و بررسي لپ ‌تاپ

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي lenovo g770

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

با بخش بررسي لپ تاپ مجله اينترنتي بيست ستون همراه باشيد

هم‌اكنون استقبال كاربران از لپ ‌تاپ‌هاي هيبريدي و كروم بوك‌ها روز به روز در حال افزايش است، اما دراين‌بين كاربراني هم وجود دارند كه همچنان به دنبال خريد لپ تاپي سنتي، با ‌صفحه نمايش بزرگ و درعين‌حال مقرون به صرفه هستند. براي اين دسته از افراد لپ تاپ lenovo g770 كه در برخي از منابع با نام lenovo g70-70 هم شناخته مي‌شود، گزينه‌اي فوق‌العاده مناسب محسوب خواهد شد.

اين لپ تاپ در نسخه‌هاي گوناگوني عرضه‌شده كه هر يك از آن‌ها با توجه ميزان هزينه‌ي مدنظرتان مي‌توانند ارتقاء سخت افزاري خاصي را به همراه داشته باشند. به مدل‌هاي مختلف اين لپ تاپ در ادامه‌ي مقاله اشاره خواهيم داشت، اما هم‌اكنون ما قصد نقد و بررسي نسخه‌اي از اين محصول را داريم كه به پردازنده‌ي intel core i5 4210u تجهيز است. بنابراين ما مجله‌ي بيست ستون همراه باشيد.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

مشخصات

برند توليدكننده: كمپاني لنوو (lenovo) 

مدل: g70-70 يا g770 

صفحه نمايش: نمايشگر 17.3 اينچي نوع ips lcd 

وضوح تصوير: 900*1600پيكسل

پردازنده (cpu): intel core i5 4210u 

پردازنده‌ي گرافيكي (gpu):  intel hd graphics 4400 

رم: 8 گيگابايتي ddr3l با فركانس كاري 1.6 گيگاهرتز

هارد درايو (ssd): 1 ترابايت 

سيستم صوتي: اسپيكرهاي دوبل دالبي (dolby) 

صفحه كليد: سبك island 

وب كم: 0.3 مگا پيكسلي 

پورت hdmi:دارد 

پورت vga: دارد 

پورت usb 2.0: 2 عدد 

پورت usb 3.0: 1 عدد 

واي‌فاي802.11 b/g/n/ac 

بلوتوث: دارد (نسخه‌ي 4.0

 ابعاد: 2.8*28.2*41.9 سانتيمتر وزن: 2.9 كيلوگرم 

باتري: 4 سلولي و نوع ليتيومي با ظرفيت 2800 ميلي‌آمپر ساعت 

سيستم عامل: نسخه‎‌ي 64 بيتي سيستم عامل ويندوز 8.1 

 

طراحي و ساخت

همان‌طور كه اشاره داشتيم لپ تاپ g770 كمپاني لنوو يك لپ تاپ مقرون به صرفه به شمار مي‌رود، اما طراحي فوق‌العاده‌ي بدنه و ظاهر اين محصول به واقع جلوه‌اي خاص و به دور از ظاهر ساير محصولات مشابه و ارزان قيمت به آن اهدا كرده است. جنس بدنه‌ي اصلي اين لپ تاپ از مواد آلومينيومي است كه به شيوه‌هاي دقيقي جلاء داده شده، بنابراين جاي تعجبي وجود ندارد كه لكه‌هاي دست كاربر به راحتي بر روي بدنه‌ي آن قابل مشاهده باشند.

در تصوير زير نماي جلو و عقب لپ تاپ g770 لنوو را در شرايط بسته بودن مشاهده مي‌كنيد. همان‌طور كه پيش‌ازاين هم اشاره داشتيم ابعاد اين لپ تاپ 2.8*28.2*41.9 سانتيمتر است و وزن آن 2.9 كيلوگرم اندازه‌گيري شده است. شايد وزن 2.9 كيلوگرمي اين محصول در نگاه اول تا حدي زياد به نظر آيد، اما نبايد فراموش كنيم كه g770 لنوو لپ تاپي بهره‌مند از ‌صفحه نمايش 17 اينچي است.

صفحه كليد

سبك استفاده شده در طراحي صفحه كليد‌ لپ تاپ g770 لنوو سبك اختصاصي island است. در صفحه كليدهاي نوعي "island style" ، هر يك از دكمه‌هاي صفحه كليد به شكل مربع با گوشه‌هاي گرد طراحي مي‌شوند و عمليات تايپ با استفاده از آن‌ها فوق‌العاده بي‌دردسر خواهد بود.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

 

تاچ پد

تاچ پد به كار گرفته شده در لپ تاپ g770 ابعادي معادل با 7*10.5 سانتيمتر را به همراه دارد، بنابراين فضاي كافي به منظور استفاده‌ي هرچه آسان‌تر از تاچ پد محصول ايجاد شده است. اين تاچ پد قابليت پشتيباني از "اشارات لمسي" يا اصطلاحا "touch gesture" را داراست. به‌عنوان‌مثال شما مي‌توانيد با استفاده از دو انگشت خود به‌طور همزمان در برخي از محيط‌هاي دستور چرخش تصوير نمايش داده‌شده را بدون نياز به ‌موس اعمال كنيد. به‌طوركلي اين تاچ پد تقريبا از تمامي قابليت‌هاي اشاره‌اي ويندوز 8.1 مايكروسافت پشتيباني به عمل مي‌آورد.

 

قابليت‌هاي اتصال

لپ تاپ مقرون به صرفه‌ي g770 كمپاني لنوو از نظر قابليت‌هاي اتصال هم نسبتا غني محسوب مي‌شود. در تصوير زير نمايي از بخش كناري و سمت راست اين لپ تاپ را مشاهده مي‌كنيد.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

همان‌گونه كه مي‌بينيد در لبه‌ي سمت راست اين لپ تاپ سوكت ميكروفون و هدست، شيار كارت‌خوان، يك پورت usb 3.0، درايو نوري مربوط به dvd و پورت قفل امنيتي تعبيه شده است. حال نگاهي به بخش كناري سمت چپ اين محصول مي‌اندازيم.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

در لبه‌ي سمت چپ اين لپ تاپ پورت اتصال hdmi، lan، vga، دو پورت اتصال usb 2.0 و سوكت ‌شارژر دستگاه لحاظ شده است. به‌طوركلي قابليت‌هاي اتصال لپ تاپ g770 لنوو مناسب و كافي به نظر مي‌رسند و اين موضوع مي‌تواند يكي از مزيت‌هاي طراحي اين محصول به شمار آيد.

صفحه نمايش

نمايشگر لپ تاپ lenovo g770 ‌صفحه نمايشي 17.3 اينچي و از نوع ips lcd با وضوح تصوير 900*1600 پيكسل است. نمايشگر بزرگ اين لپ تاپ يكي از مزيت‌هاي اصلي آن به شمار مي‌رود كه توجه بسياري از كاربران را به سمت‌وسوي خويش جلب مي‌كند. بااين‌وجود ‌صفحه نمايش اين محصول از قابليت لمسي پشتيباني به عمل نمي‌آورد.

لنوو در اين لپ تاپ از ‌صفحه نمايش براق استفاده كرده كه به مراتب عملكرد آن را در برخي از شرايط تحت تاثير قرار خواهد داد. بااين‌وجود استفاده از ‌صفحه نمايش ips lcd در طراحي اين محصول تا حدي از بروز مشكلات عمده در شرايط مختلف نظير تابش مستقيم نور آفتاب جلوگيري به عمل آورده است. بااين‌وجود هنگامي‌كه نمايشگر لپ تاپ g770 در شرايط تابش مستقيم نور قرار مي‌گيرد بازتاب نسبتا آزاردهنده‌اي را به همراه خواهد داشت. به منظور درك بهتر اين موضوع تصاوير زير را مشاهده كنيد.

 

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

بر اساس بررسي‌هاي انجام شده عملكرد نمايشگر لپ تاپ g770 در زواياي ديد گوناگون فوق‌العاده مناسب است، اما در سمت مقابل ميانگين روشنايي يا "brightness" نمايشگر اين محصول چيزي در حدود 280 نيت اندازه‌گيري شده كه رقم چندان مناسبي محسوب نمي‌شود. براي درك بهتر اين موضوع به تصوير بالا توجه كنيد. همان‌گونه كه مي‌بينيد وضوح تصوير ‌صفحه نمايش اين لپ تاپ با ايجاد زاويه كاملا حفظ شده اما تابش نور مستقيم به نمايشگر آن در گوشه‌ي سمت راست و پايين تصوير كاملا مشخص بوده و آزاردهنده به نظر مي‌رسد.

عملكرد

همان‌طور كه در ابتداي مقاله اشاره داشتيم ما قصد نقد و بررسي نسخه‌اي از لپ تاپ g770 لنوو را داريم كه به نسل چهارم پردازنده‌‌ي core i5 4210u كمپاني اينتل مجهز است. پردازنده‌ي intel core i5 4210u، يك پردازنده‌ي دو هسته‌اي با فركانس كاري 1.7 گيگاهرتز و حافظه‌ي نهان كش (cache) 3 مگابايتي است كه در شرايط توربو فركانس كاري هسته‌هاي آن تا سقف 2.7 گيگاهرتز قابل افزايش هستند.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

در كنار پردازنده‌ي اصلي (cpu) دستگاه، پردازنده‌ي گرافيكي intel hd graphics 4400 به كار گرفته‌شده و ‌رم 8 گيگابايتي نوع ddr3 و هارد درايو (hhd) 1 تربايتي ساير خصوصيات سخت افزاري نسخه‌ي بررسي‌ شده‌ي لپ تاپ g770 كمپاني لنوو را تشكيل مي‌دهند. به‌طوركلي پردازنده‌هاي core i5 به منظور مديريت فعاليت‌هاي روزمره، نه چندان سنگين و حتي اجراي بازي‌هاي معمولي بسيار قدرتمند هستند. در سمت مقابل لنوو لپ تاپ g770 خود را به ‌رمي 8 گيگابايتي تجهيز كرده كه به مراتب عملكرد مجموعه را در هر شرايطي بهبود مي‌بخشد.

بنابراين اگر بخواهيم ديد واقع‌بينانه‌اي به موضوع داشته باشيم، لپ تاپ مقرون به صرفه‌ي g770 لنوو قابليت‌ پردازشي مناسبي را به همراه دارد، اما اين موضوع بدان معنا نيست كه اين لپ تاپ و به خصوص پردازند‌ه‌ي گرافيكي intel hd graphics 4400 آن قادر به پشتيباني از تمامي بازي‌هاي سنگين و پر گرافيك موجود كنوني در بازار خواهد بود. اگر از افراد فوق‌العاده علاقه‌مند به بازي‌هاي رايانه‌اي پر گرافيك و سنگين هستيد خريد لپ تاپ g770 توصيه‌ي مناسبي براي شما به شمار نمي‌رود.

باتري

باتري لپ تاپ lenovo g770 يك باتري ليتيومي 4 سلولي با ظرفيت 2800 ميلي‌آمپر ساعت است كه صادقانه بايد اعتراف كنيم گزينه‌ي مناسبي براي يك لپ تاپي 17.3 اينچي به شمار نمي‌رود. بر اساس بررسي‌هاي انجام شده باتري اين لپ تاپ توانسته چيزي در حدود 3 ساعت و 25 دقيقه در شرايط عملكردي خاصي دوام داشته باشد. اين موضوع در حالي است كه ساير لپ تاپ‌هاي مشابه و حتي برخي از آن‌ها كه قيمت ارزان‌تري نسبت به اين محصول دارند، در بررسي مشابه، چيزي در حدود 5 ساعت دوام را از خود به ثبت رسانده‌اند.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

به‌طوركلي عملكرد ضعيف باتري لپ تاپ g770 كمپاني لنوو يكي از عمده‌ترين و اصلي‌ترين نقطه ضعف‌هاي اين محصول به شمار مي‌رود.

ارتقاء سخت افزاري و ساير نسخه‌هاي موجود

با نگاه كردن به جدول زير اطلاعات دقيق مربوط به چهار نسخه‌ي گوناگون از لپ تاپ g770 كمپاني لنوو را دريافت خواهيد كرد. هم‌اكنون نسخه‌هاي بهره‌مند از پردازنده‌هاي core i3، core i5، core i7 اين محصول وجود دارند كه با شرايط و ضوابط خاصي در كنار ساير جنبه‌هاي سخت افزاري قابل ارتقاء به فروش مي‌رسند.

 

نقد و بررسي لپ ‌تاپ مقرون به صرفه‌ي Lenovo g770

نتيجه‌گيري

با بررسي دقيق لپ تاپ g770 كمپاني لنوو متوجه شديم كه اين محصول با توجه به مقرون به صرفه بودن خود از طراحي ظاهري و سخت افزاري بسيار مطلوبي بهره‌مند است. بااين‌وجود برخي از جنبه‌هاي طراحي آن مي‌توانست بهتر از اين هم در نظر گرفته شود. در بخش زير ليستي شامل مزيت‌ها و معايب لپ تاپ g770 كمپاني لنوو ارائه شده است. به‌طوركلي اگر به دنبال لپ تاپي مقرون به صرفه، با ‌صفحه نمايش بزرگ و كارايي متوسط هستيد، lenovo g770 يكي از بهترين گزينه‌هاي پيش روي‌تان به شمار مي‌رود.

مزيت‌ها:

طراحي ظاهري شيك صفحه كليد و تاچ پد عالي قيمت مناسب صفحه نمايش بزرگ مناسب براي انجام امور روزانه پورت‌هاي اتصال كافي

 معايب:

صفحه نمايش براق و عملكرد ضعيف آن در قبال تابش نور باتري فوق‌العاده ضعيف عملكرد گرافيكي نه چندان عالي وب كم ضعيف عدم پشتيباني‌صفحه نمايش از قابليت لمسي

منبع: www.bistsotoon.com

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.